m. Egel Weerbaarheid . .....

Egel&Co


Beknopte uitleg


Hieronder in vogelvlucht wat wij doen.
Klik voor uitgebreidere informatie op de kopjes Meanderstroom, Met Egel en Met HedgeHog op de beginpagina.


Gedrag is onze business


Met Egel&Co richten we ons sinds 2009 op gedrag in de breedste zin van het woord. Denk dan aan het verruimen van het eigen gedragspalet, veerkracht, weerbaarheid en aanpassingsvermogen, maar ook het herkennen en aanpakken van systemische verstrikkingen, het tijdig voelen van grenzen en hoe deze gecontroleerd aan te geven, voorkomen en aanpakken van burn-out, pestgedrag, angsten, trauma, gedragsstoornissen en relatieproblemen, opvoeden, samenwerken, leidinggeven, verandermanagement, agressieregulatie, overvaltraining etc. Dit doen we voor particulieren van 5 tot 80 jaar en professionals in diverse werkvelden als gemeenten, bedrijven, politie, defensie, onderwijs en zorg.

Wij kijken op een holistische manier naar de mens en gedrag en belichten daarbij vier invalshoeken.

1. de systemen waarvan iemand onderdeel uitmaakt
2. het zoogdier en onze oerinstincten
3. de interne en externe prikkels die op ons afkomen
4. de Krijger in onszelf die we wakker kunnen maken om het voorgaande te controleren1 3 2
De Egeldojo en Meanderstroom praktijkruimte in 's GravenmoerDrie pijlers


Egel&Co rust op drie pijlers; Meanderstroom, Met Egel en Met HedgeHog.
Meanderstroom pakt het systeem vast, particulieren werken aan zichzelf Met Egel en Professionals werken Met HedgeHog. We doen dit op locatie en in de Egeldojo en Egelpraktijk aan de Hoofdstraat 17A in 's Gravenmoer.Meanderstroom


Is de tak waarin Maria als therapeut systemisch werk, opvoedopsteller en (wandel)coach kijkt naar de diverse systemen waar mensen onderdeel van uitmaken. Zo’n systeem is bijvoorbeeld je gezin, familie, werk, sportvereniging en maatschappij. Het kan zijn dat er in zo’n systeem verstrikkingen of patronen zijn ontstaan waar jij last van hebt. Maria gaat samen met de klant op zoek naar die onzichtbare patronen in de onderstroom. Door deze patronen zichtbaar te maken, zijn ze beter hanteerbaar. Door op deze manier aan jezelf te werken, door die onderstroom in te duiken en te zien wat is, gaat je stroming veranderen; je kunt helen, de dingen anders bekijken en begrijpen, je gaat anders stromen: Me-Ander-Stroom.


Met Egel


Is de tak waarmee Jürgen zich als gedragsspecialist, trainer, (wandel)coach, consulent, adviseur en lesgever richt op particulieren van jong tot oud. Met Egel onderscheidt zich door de psychofysieke aanpak met de Krijgskunst als basis. Je leert dus letterlijk steviger in je schoenen staan, om van daaruit mee te bewegen, je kracht en rust te ontdekken, grenzen te voelen en deze met de elementen Aarde, Water, Wind en Vuur aan te geven. Tijdens de training gebruiken wij zeven universele elementen uit de krijgskunst. Ook het inzetten en lezen van lichaamstaal en het gebruik van de stem is een wezenlijk onderdeel van onze aanpak. Juist door deze fysieke insteek ontwikkel je tevens mentale en sociale competenties. Je bouwt aan de fundamenten zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Vanuit deze fundering werk je aan veiligheid, assertiviteit, communicatie, eigen bewustzijn en zelfontplooiing. De fysieke basis maakt dat het geen tijdelijk effect geeft, maar dat het in korte tijd effectief werkt, eigen wordt en voor langere tijd beklijft. Dit alles met als doel een stevige fysieke en mentale basis te bouwen, waardoor je beter om kunt gaan met bijvoorbeeld emoties, weerstanden, conflicten, agressie, keuzes maken, grenzen voelen, samenwerken en het aangaan en onderhouden van contacten en relaties.


Met HedgeHog


Is onze derde tak waarmee we ons breed richten op gedrag, houding, interactie, communicatie en ontwikkelcycli binnen
organisaties en bedrijven. Wij leren professionals psychofysiek en proactief tactisch handelen en anders kijken naar samenwerken, verbinden, leidinggeven, empowerment, resilience, weerstanden, verandertrajecten, eigen grenzen en emoties, gevaarsbeheersing, awareness, adaptieve vermogens, herkennen van afwijkend gedrag, agressie en weerbaarheid. Onder deze tak valt ook de HedgeHog Organisatie Boost (HOB), Egel Red Teaming en Vluchtelink (www.vluchtelink.nl). Deze trajecten vinden plaats bij Egel of op locatie bij de organisatie zelf.

Daarnaast belichten wij als gedragsdesigners de gedrags-invalshoek binnen projecten.
Hoe creëer je door kleurkeuze een activerende werkomgeving, welk lichtontwerp draagt bij aan het leggen van accenten en het ervaren van de juiste sfeer, en wat voor inrichting bepaalt organisch de meest optimale route door een gebouw. Bij het ontwerpen en inrichten van een (publieke) ruimte of organisatie, worden diverse invalshoeken zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd om een zo groot mogelijk ervarings- en gedragseffect te bewerkstelligen.
Naast het beschouwen van gedrag als een aanleiding, gevolg of bijvangst van zo'n proces, zien wij een gedragsontwerp als een essentieel onderdeel van een ontwerpplan voor bijvoorbeeld een werkomgeving, museum of stadscentrum.
Gedrag als instrument.Wat we nog meer doen

Wil je meer lezen over wat ons bezighoudt, kijk dan op www.egelschrijft.nl, onze LinkedIn profielen of luister naar de Egel&Co Podcast, waarin ik in gesprek ga met onder andere voormalig commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp en directeur Greenpeace Nederland Anna Schoemakers.


Social media

Op social media kom je ons regelmatig tegen onder de hashtags #draagjegedrag, #gedragsdesigners, #resetdesamenleving en #dewegvandekrijger, waarmee we een brede beweging in gang willen zetten richting een meer evenwaardige en duurzame samenleving, waarin mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag en hun gedragspalet verruimen. We doen dit door bijvoorbeeld het organiseren van #draagjegedrag-dagen op scholen en bij bedrijven. Kijk gerust verder rond op onze website en laat het ons weten als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken.


Wat klanten van ons vinden

Kijk bij Google reviews om te lezen wat anderen van ons vinden.Groet en hopelijk tot ziens,
Maria en Jürgen van Gorkum


www.egelenco.nl
welkom@egelenco.nl
+31 657332958 - Maria
+31 628712579 - JürgenTerug naar www.egelenco.nl