.

 
Tollende emoties,
draaien vast in het lijf,
totdat je ze zachtjes pakt,
en rustig tot kalmte maant.


- Egel -Vergroot je welzijn

Soms moet je het mentale roer resoluut omgooien en afscheid nemen van oude emoties, beperkende gedachten en verlammende overtuigingen. Tenminste, als je niet wilt blijven hangen in een negatief geladen gemoedstoestand en dito gedragspatronen. Aangezien ons lijf onze nare ervaringen opslaat om ons te beschermen voor als een soortgelijke situatie zich weer aandient, is het wenselijk om dit systeem regelmatig te resetten. 'Tapping' is de meest eenvoudige en gemakkelijk aan te leren 'ehbo-kit' voor jong en oud, die jou helpt om stressvolle situaties en ontregelende emoties de baas te worden en te blijven.

Voor professionals in hoog-risico beroepen als defensie, politie, brandweer en zorg is 'tapping' een laagdrempelige manier om te dealen met de eventuele emotionele gevolgen van een impactvolle inzet. Helaas dragen zij vaak veel te lang een veel te zware mentale last met zich mee, met alle gevolgen van dien voor het eigen welzijn, het functioneren, relaties en sociale interactie.

Als gecertificeerd trainer en ambassadeur van het Peaceful Heart Network zet ik mij ervoor in om de tapping techniek uit te dragen en voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Neem gerust contact met me op voor meer informatie en het plannen van een eerste verkenning.

Jürgen van GorkumTapping'Tapping' bestaat al sinds de jaren tachtig en is een mix van Oosterse acupressuur en moderne psychologie. Het met de vingertoppen tikken op specifieke meridiaanpunten op je lichaam geeft de gemoedstoestand een positieve boost, versterkt de psychofysieke en psychosociale veerkracht en zelfredzaamheid, vergroot de weerbaarheid en het aanpassingsvermogen én helpt om stress, spanning, angsten, fysieke pijn, emotionele knelpunten en de gevolgen van traumatische ervaringen te verminderen. Wij hebben de Trauma (of Tension) Tapping Technique gecombineerd met een dosis psychofysieke en psychosociale Egelbagage en gecomprimeerd tot een compacte TTT+ instructie en een verdiepende TTT+ workshop. Voor particulieren van alle leeftijden en professionals in alle werkvelden.
TTT+ instructie voor het individu

Met de laagdrempelige TTT+ instructie richten we ons op volwassenen, kinderen, jongeren en professionals die knel zitten. Je krijgt spiegels in gedrag en praktische handvatten die je meteen kunt toepassen. De instructie duurt een uur en kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd in onze praktijk in Rijen of op afstand via beeldbellen. Daarnaast verzorgen we de instructie ook op locatie voor scholen, bij gemeenten, bedrijven en organisaties.
TTT+ workshop voor teams

De TTT+ workshop is uitgebreider, duurt tweeënhalf uur en is bedoeld voor teams in bijvoorbeeld het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven, maar ook binnen de politie, defensie en brandweer legt het een praktische fundering onder de manier van werken, leidinggeven, lesgeven, begeleiden, coachen en trainen. Naast het 'tappen', pakken we tijdens de workshop onder ander ook het ontstaan van gedrag, roedelwerking, pikorde, het tijdig signaleren van ongewenst gedrag en het adequaat aangeven van grenzen vanuit de elementenleer vast.

De TTT+ workshop wordt op locatie door heel Nederland gegeven; perfect als onderdeel van bijvoorbeeld een studiedag.
Meer informatie en planning

Neem voor meer informatie en het plannen van een TTT+ instructie of TTT+ workshop contact met me op via welkom@egelenco.nl
of +31 (0)6 28 71 25 79.

Actie 'Jongeren in de knel'

Steeds meer kinderen en jongeren zitten knel en hebben dringend behoefte aan ondersteuning. In toenemende mate is zelfs professionele hulp nodig. De wachtlijsten in de jeugdzorg zijn echter zo lang, dat zij soms meer dan een jaar moeten wachten op hulp, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Vanuit Egel&Co overbruggen wij deze tijd door het aanreiken van de TTT+ ’reddingsboei'. Naast de acute hulp vergroten we hiermee tevens proactief de zelfredzaamheid van kinderen en jongeren in het algemeen, zodat op termijn hopelijk steeds minder professionele jeugdzorg nodig is. Om dit zo laagdrempelig mogelijk te kunnen aanbieden, zijn wij de doneeractie 'Jongeren in de knel' gestart. Dankzij onze donateurs is de eigen bijdrage €10,- per deelnemer. De geplande TTT+ instructies vind je op https://www.doneeractie.nl/jongeren-in-de-knel/-79153 onder 'Updates'.

Draag je deze actie een warm hart toe en wil je ons ondersteunen om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te helpen, doneer dan via https://www.doneeractie.nl/jongeren-in-de-knel/-79153 of neem contact met ons op.


TTT+ en 'Jongeren in de knel' is een initiatief van Egel&Co.
Wij zijn PHN gecertificeerd om Trauma Tapping instructies en scholing te verzorgen.

N.B. TTT+ is een eerste hulpmiddel en niet bedoeld als vervanging voor professionele hulp.